Лидерите на Европейския съюз, които ще се срещат по-късно през октомври,

...
Лидерите на Европейския съюз, които ще се срещат по-късно през октомври,
Коментари Харесай

ЕС се надява да напредне в преговорите за използване на руски активи за Украйна

Лидерите на Европейския съюз, които ще се срещат по-късно през октомври, ще изискат " съдбоносен прогрес " при потреблението на съветските активи, замразени от глобите, с цел да оказват помощ на Украйна, предава " Ройтерс ".

Съединените щати и Англия предишния месец алармираха за поддръжка на проект на Европейски Съюз з а облагане на изключителните облаги , генерирани от, за финансиране на Украйна, до момента в който Киев се бори с пълномащабната съветска инвазия, почнала през февруари 2022 година

Финансовите министри от Групата на седемте индустриализирани страни (Г-7), които се срещнаха в Мароко в четвъртък, пресметнаха, че  активи на стойност 280 милиарда долара са били замразени, като се работи усърдно за намиране на правно обосновани доводи за употребата им като помощ за Украйна.

Работата на Европейски Съюз измежду неговите 27 държави-членки по преодоляването на замразени съветски държавни активи за Украйна беше неведнъж отлагана заради правни опасения , наред с други, откакто глобите на блока против частното съветско благосъстояние бяха оспорени в съдилищата.

Националните водачи на блока, които се срещат за среща на върха в Брюксел на 26-27 октомври, би трябвало да призоват за " съдбоносен прогрес... по отношение на потреблението на приходите от имобилизирани активи на Русия ", се споделя в взаимно изказване, забелязано от Ройтерс в петък.
 Съединени американски щати да се готвят за едновременни войни с Китай и Русия, предлага стратегическа комисия
Съединени американски щати да се готвят за едновременни войни с Китай и Русия, предлага стратегическа комисия

Докладът ѝ предлага рационализация на нуклеарните оръжия, разширение на стандартните сили и укрепване на съюзите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР